Céges karácsonyi vacsora lépésről-lépésre

A céges karácsonyi vacsora szervezése igazi kihívás. De mi most segítünk ötletelni és választani. Szervezzük meg együtt a karácsonyi bulit!

Hogyan szervezzünk vacsorát az irodába?

A céges karácsonyi buli helyszíne lehet például külső helyszín, ebben az esetben sokkal több kötöttségre lehet számítani. Persze vannak olyan szituációk, amikor ez a legjobb döntés. Például amikor csapatlétszám, vagy az iroda elrendezése  miatt nem lehet azt kihozni az irodából, amit szeretnénk, esetleg a vezetők valami szuperelegáns helyre vágynak. Azonban a legtöbb esetben – főleg, ha 100 fő alatti létszámról van szó- tökéletes megoldás lehet az irodába szervezni az eseményt. 

Hiszen meghitt hangulatot, komfortos környezetet teremthetünk a már megszokott, ismerős közegben. Igazából rengeteg lehetőség van arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki egy irodában szervezett céges vacsorából. Hiszen a helyiség a miénk, ezért úgy rendezzük át/be a terpet, ahogy csak szeretnénk. A dekoráció, a tematika és a programok tekintetében is jóval könnyebb dolgunk van, ha nem korlátoz minket egy külső helyszín, egy kibérelt étterem vagy rendezvényterem.

Az étel miatt pedig nem kell aggódni, mert catering vagy épp egyszerű kiszállítás szolgáltatással különleges, vagy épp hagyományos ételeket szerezhettek be!

Stílus, tematika és étel

Mielőtt a céges karácsonyi vacsora központi témájával, a vacsorával kezdünk el foglalkozni, nézzük meg, hogy milyen legyen a céges rendezvény stílusa. Hiszen maguk az ételek és a dekoráció is ehhez igazodnak. Témát is ki lehet találni a karácsonyi vacsorához, annak függvényében, hogy milyen típusú cégről van szó.

A karácsonyi party stílusa

A céges karácsonyi buli stílusának a vállalathoz kell illeszkednie. Fontos tudni, hogy mennyire számít az elegancia, a hivatalos megjelenés. Hiszen teljesen máshogy néz ki egy céges rendezvény egy bank esetében, mint egy startup karácsonyi vacsorája. Bizonyos kereteken belül azért talán van annyi szabad mozgástér, hogy bármilyen helyzetben feldobjuk a rendezvényt egy kis kreativitással.

A céges buli lehet állófogadás, ültetett rendezvény, mindkettőnek lehet elegánsabb, hivatalosabb, és egy kissé kötetlenebb is a formája. Ha például egy elegáns állófogadást kér a vezetőség, akkor egy kis téli álomvilág tematikával nagyon jól fel lehet dobni a dekorációt és varázslatos, mégis elegáns hangulatot teremthetünk. A hóra, jégre asszociáló színekkel és fényekkel lehet ekkor operálni. A skála másik vége, ha laza karácsonyi bulit szervezünk. Ilyenkor a téma lehet akár Gatsby stílus, retró, vagy bármilyen bohókás, kreatív ötlet jöhet. A dekorációba minden esetben könnyen bele lehet építeni a karácsonyt.

Milyen típusú ételeket válasszunk?

Az ételek típusának kiválasztásakor ismét a stílust és a tematikát érdemes figyelembe venni. Állófogadás esetében, ha az hivatalos, elegánsabb stílusú, például black tie vagy semi formal dresszkódú céges vacsora esetében például a hidegtál tökéletes lehet, amit különleges torta formában készítünk. Egy-két különlegesebb fogással, például libamáj brulée-vel vagy desszertnek szánt tokaji borhabbal töltött mini kürtőskalácsokkal ki lehet egészíteni a menüt. De elegáns finger food-okat is választhatunk, például lazac gerbeaud-t, vagy szuvidált lazac falatkákat cékla kaviárral.

Azonban egy lazább céges buli esetében az állófogadás – amely nagyszerű lehetőséget nyújt a vegyülésre, és bizonyos létszám esetén sokkal kényelmesebb és kötetlenebb formája lehet a céges karácsonyi vacsora elfogyasztásának – lazább, trendi falatokat is választhatunk. Izgalmas ízvilágú, különleges szendvicseket, például padlizsánkrémes szendvicset gyöngyhagymával és szárított paradicsommal. De akár mini hamburgereket, vagy mini pulled-pork szendvicseket, sőt, akár fish and chips falatkákat. Ugye, milyen jól hangzik? Ha könnyen, állva is fogyasztható főételt kerestek, akkor a kolozsvári mini töltött káposzta bizonyulhat a legjobb karácsonyi vacsorának.

A céges karácsonyi vacsora menüsora

A céges karácsonyi vacsora menüsorának összeállításakor néhány dologra érdemes figyelni. Hogyan rakjunk össze egy ilyen menüt? Íme néhány tipp.

Mentesek és nem mentesek?

Fontos, hogy legyenek húsmentes ételek is a kínálatban, hogy egy vegetáriánus is találhasson magának megfelelő falatokat. De érdemes tájékozódni a gluténérzékeny és a laktózérzékeny dolgozók számáról is. Ültetett vacsora esetében érdemes lehet nekik külön menüt rendelni, állófogadás esetében pedig a glutén- és a laktózmentes ételeknél valamilyen formában tüntessük fel ezt a megkülönböztetést az ételeknél.

Mire érdemes odafigyelni a menü megtervezésekor?

A menü megtervezése során érdemes odafigyelni az egyensúlyra. Bármilyen felszolgálási módra is esik a választás (büfé, tálszervíz, felszolgált) legyen minél szélesebb a választék, hogy mindenki megtalálja a neki való falatkákat.

Finger food, one-bite falatos kínálat esetén, érdemes 12-16 féle étellel is készülni. Azon túlmenően, hogy egy ilyen asztal rendkívül dekoratív, mivel pici falatokról van szó, szívesen kóstolgatnak a vendégek több féle ételt is.
Ezek az ételek jellemzően hideg falatok, de megoldható a meleg finger food is.

Ez a megoldás kisebb és nagyobb létszámú társaság esetén is megoldható.

A klasszikus hideg-meleg ételeket felsorakoztató büfé esetében általában, létszámtól függően 3-5 féle hideg fogást, 1-2 féle levest, 4-6 féle főételt és 3-5 féle desszertet szoktunk javasolni.

Ez a megoldás kisebb és nagyobb létszámú társaság esetén is megoldható. Jellemzően a fent említett fajtaszámok 100 fő feletti eseményekre vonatkoznak.

Felszolgált tálszervízes étkezés, gyakorlatilag egy family style kínálat. Ezt úgy kell elképzelni, mint a vasárnapi ebédet otthon, csak jóval kifinomultabban és elegánsabban.

Itt a választható ételfajták fogásonként általában: 1-3 féle előétel, 1-2 féle leves, 3-4 féle főétel és 1-2 féle desszert. Minden fogás felszolgálva érkezik a vendégek elé, tehát nem épül büféasztal.

Felszolgált több fogásos étkezés, ez tulajdonképpen a gálavacsora, a vendéglátás királynője. Minimum 3, maximum 8 fogásos étkezéseket szoktunk ennél a típusnál javasolni. Ezek általában tematikus összeállított menüsorok külön válogatott italsorral. Választék szempontjából ez adja a “legkevesebbet”, de a gasztronómiai élmény itt a legnagyobb. Jellemző fogás számok, minden esetben 1 fajta / típus mennyiségben. Tehát a menüsor elemei: welcome falat, hideg előétel, leves, meleg előétel, sorbet, főétel, desszert, sajt.

Tehát ha a téma, a helyszín és a menü tökéletes összhangban van, akkor minden tökéletes. Ehhez pedig nem kell sok, csak egy kis kreativitás, körültekintő szervezés és a céges karácsonyi vacsora az év egyik legjobb bulija lesz!

Karácsonyi vacsora csomagok

Hosszú évek tapasztalatai után döntöttünk úgy a Secret Chef-nél, hogy segítünk ügyfeleinknek hangulatos karácsonyi vacsorát kialakítani az irodai térben. Mert bizonyos esetekben, bizonyos létszám alatt felesleges külső helyszínt választani, hiszen megfelelő tálalással és dekorációval, valamint minőségi ételekkel fantasztikus karácsonyi partykat lehet rendezni egy irodában is.

A Secret Chef Service-nél kétféle karácsonyi vacsora csomag érhető el azoknak a cégeknek, akik nem szeretnék irodán kívül rendezni a céges karácsonyi vacsorát, azonban hangulatos és igényes rendezvényre vágynak.

 A kiskarácsony csomag lényege, hogy a választott ínyenc falatok mellé nem jár személyzet. Azonban a finom ételeket ízlésesen kitálaljuk, tehát ez a csomag is tartalmaz bekészítést, és a tálaláshoz, étkezéshez szükséges eszközöket is biztosítjuk.

A nagykarácsony csomagban természetesen minden benne van, amit a kiskarácsony csomag tartalmaz, gyönyörű szép, igényes büféasztalokat és a választott ételeket, melyeket nem csak kitálalunk, de a vendégszámhoz megfelelő számú felszolgáló személyzet is a rendezvény teljes időtartamában jelen van.

Igény esetén dekorációval, és teljes italkínálattal bővíthetőek a csomagjaink.

Ha nem szeretnél sokat vesződni a karácsonyi vacsora megszervezésével, kérd ajánlatunk és kezdjük el együtt az előkészületeket!